En blogg om jobbskaping

En blogg om jobbskaping

Min hatt den har tre kanter – og det er mer enn nok

BIE-modellenPosted by Admin Wed, April 18, 2018 19:43:23
Det er mye som er fint ved å være singel. Man har enkel, kompromissløs frihet og tid til å bli kjent med sine styrker og svakheter. Derimot har man to hovedproblemer som singel, og det er de samme problemene man støter på som gründer: For lite penger og for mange ensomme stunder.

Å jobbe for seg selv betyr ofte å jobbe med seg selv. Pengene skal samles inn av en selv, og avgjørelsene skal fattes på egenhånd. Julebordene blir som i Jon Hjørneviks dikt «Julebord i enkeltmannsforetaket»:

«Bedrifta var samla
det var meg og eg.
Eg var der som tilsett,
og sjefen var meg.

Så drakk me og åt,
sjefen og eg.
Eg las et dikt.
Då kosa eg meg.

Sjefen heldt tale
og skryten fekk eg.
Eg takka for året,
og gav blomar til meg.

Etter desserten gjekk eg fra bordet,
og drog med meg sjefen inn på kontoret.
Eg såg meg i augo, kviskra sjefen i øyra.
Sjefen min smilte, det er slikt han vil høyra.

Eg er nokså lur.
Eg veit kva som trengs
Eg gjekk opp i løn,
og fekk sjefen til sengs.»


Den som vil skape sin egen jobb har alltid måttet ta på seg mange hatter. Man skal være regnskapsansvarlig, markedsansvarlig, salgssjef, kreativ leder og daglig leder. Det blir mange roller, mye ansvar og å heie på seg selv blir kjedelig i lengden. «Slik skal det være», har mange trodd.

Må det være slik?

Hva hvis du ikke bare kom inn i et firmafellesskap hvor du leide en kontorplass med nettverksmuligheter, men også fikk tilgang til et kostymelager med alle hattene du ikke helt har fått til å passe? I BIE Innovasjon sier vi at en gründer eller jobbskaper skal slippe å være altmuligmann eller -kvinne. "Ingen bedrifter, ingen ledere og ingen ansatte skal stå alene." Det er tanken bak BIE Innovasjon sin modell, og grunnen til at den inneholder et eget trenerteam og støtteapparat. De gjør hverdagen til BIE-gründerne mye enklere. En BIE-jobbskaper eller BIE-gründer skal ikke være alene om å hente inn penger, og heller ikke sitte alene på kontoret som både regnskapsansvarlig og salgssjef.